Naturalny olejek eteryczny lawendowy

 29,00

 

Olejek lawendowy jest olejkiem eterycznym uzyskiwanym ze świeżych roślin rodzaju Lavandula (Lawenda) z rodziny Lamiaceae (Jasnotowate). Jest on bezbarwną lub jasnożółtą cieczą o charakterystycznym słodkim, ziołowo-kwiatowym zapachu.
Olejek lawendowy od stuleci jest wykorzystywany przy produkcji perfum,

odświeżaczy, w kosmetologii, a także w specyfikach odstraszających owady. Ponadto olejek ten ma szerokie zastosowanie w ziołolecznictwie.

Jego główne właściwości to:

 

  • podniesienie odporności,
  • poprawienie krążenia krwi,
  • wspieranie leczenia układu oddechowego,
  • działanie przeciwbólowe,
  • zapobieganie wypadaniu włosów,
  • łagodzenie stanów zapalnych skóry oraz trądziku młodzieńczego,
  • działanie uspokajające
  • odstraszanie insektów (komary, meszki, muszki i ćmy).

 

Zaletą tego olejku jest możliwość stosowania go bezpośrednio na skórę bez uprzedniego rozcieńczania.

 

 

 

Ogólne zastosowanie olejków eterycznych:

•    Masaż (do masażu, 3-5 kropli wymieszać z jedną łyżką oleju bazowego)
•    Kąpiel (do kąpieli, 10-15 kropli na wannę)
•    Pranie (dodać kilka kropli do proszku do prania)
•    Mycie (wlać kilka kropli olejku zapachowego do wiadra z wodą)
•    Samochód (nasączyć wyschniętą choinkę samochodową lub uzupełnić pusty wkład odświeżacza powietrza)

 

Bezpieczeństwo użytkowania:

 

  • nie stosować doustnie,
  • może powodować uczulenie w kontakcie ze skórą,
  • działa szkodliwie na organizmy wodne, może powodować długo utrzymujące się niekorzystne zmiany w środowisku wodnym,
  • chronić przed dziećmi,
  • unikać kontaktu z oczami i błonami śluzowymi.

 

Opakowanie 10 ml

 

 

Pozostało tylko: 2

Kategoria:

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Naturalny olejek eteryczny lawendowy”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *